Reacties na STVV – Club Brugge


Hans Vanaken: “We geven het opnieuw zelf weg”

Club Brugge verloor met 2-1 de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op bezoek bij STVV en dit tot grote frustratie van Hans Vanaken.

“Het blijft het verhaal van de laatste weken, want andermaal schieten we onszelf in de voet”, opent de Brugse captain zijn verhaal. “Ik vond ons heel goed beginnen, met heel wat druk naar voor en een goeie recuperatie wat ons een duidelijk veldoverwicht verschafte. Dan kom je dan ook verdiend op voorsprong, maar laten we evenwel na om die score verder uit te bouwen. Of we een strafschop moesten krijgen? Ik krijg een por met de twee handen in de rug, dus het is dan ook overduidelijk een fout. Tot ieders verbazing krijgen we toch geen strafschop. We zullen het morgen wel weer horen hoe en waarom zeker?”

Toch liet de Limburger niet na om de vinger zelf ook op de wonde te leggen. “Kunnen we vanaf elfmeter de 0-2 scoren, dan krijgen we een heel ander gegeven. Feit is wel dat we naderhand het overwicht zelf uit handen hebben gegeven doordat we nalieten om die hoge druk aan te houden en de bal zelf in de eigen rangen te houden. We geven het opnieuw zelf weg. Na hun gelijkmaker kregen we via Casper Nielsen nog een tweemaal kansen, maar al bij al was het toch te weinig om echt aanspraak op de zege te maken. Ook de 2-1 was te vermijden, want Koita kreeg veel te veel vrijheid…ook al trapt hij hem wel knap binnen.”

Op de vraag wat Club nu nog rest in de play-offs, hield de tweevoudige Gouden Schoenwinnaar de boot toch wat af. “Het worden nog tien leuke, maar evenwel moeilijke confrontaties met teams die allemaal over heel wat kwaliteit beschikken. In sommige van die wedstrijden zullen we allicht onder meer druk komen te staan, maar toch blijft en wordt het belangrijk om zelf ons spel zoveel mogelijk proberen te benaderen.  Dit door onder meer hoog druk te zetten en de bal meer en beter bij te houden. We krijgen nu een tweetal weken om die zaken te analyseren en bij te sturen”, besloot de captain van Blauw-Zwart. (MV)

Ronny Deila: “Vooral tweede helft geen goede prestatie”

Na het verlies tegen STVV was coach Deila logischerwijs teleurgesteld.

“Ik vond dat we heel goed startten en het eerste halfuur sterk speelden”, begon de coach zijn analyse. “We waren het beste team, creëerden kansen en scoorden een goal. We hadden ook de mogelijkheden om nog meer te scoren en er was eveneens een penaltysituatie die ook een invloed op de wedstrijd kon hebben. Daarna kwamen zij echter meer en meer in de match. Wij gingen wat lager spelen en we konden de bal niet meer bijhouden zoals we dat in het eerste halfuur wel konden. De tweede helft was gewoon geen goede prestatie van ons. We probeerden om hoger te spelen en meer druk te zetten, maar er was een gebrek aan frisheid in de ploeg. Als je dan niets doet in balbezit wordt het moeilijk. Telkens we de bal herwonnen, verloren we de bal bij bijvoorbeeld een inworp. Zij zijn heel goed in de omschakeling en dan moesten wij natuurlijk weer achter de bal rennen. Ik weet ook niet waarom dit gebeurde, maar misschien waren we iets te veel op ons gemak toen we op voorsprong kwamen. Daarbovenop is het misschien ook wel een opeenstapeling van de zware voorbije weken (zowel mentaal als fysiek) en was dit de laatste moeilijke horde vooraleer een korte break volgt. We hoopten natuurlijk om met een zege die onderbreking in te gaan, maar na de goeie eerste 30 minuten leek het wel alsof we trager bewogen. We drukten niet goed genoeg meer en lieten de bal niet goed genoeg meer rondgaan en namen zij meer en meer het overwicht. Uiteindelijk kregen ze dan de kansen om de twee goals te scoren. Wij hadden ook voldoende mogelijkheden, maar verzilverden die niet. Daarnaast gaven we hen te veel kansen in vergelijking met het begin van de wedstrijd”, besloot een ontgoochelde coach van Blauw-Zwart. (TM)Source link

Leave a Comment