Reacties na Union – Club Brugge


Hans Vanaken: “We moeten hier als groep uit geraken”

Hans Vanaken was duidelijk aangeslagen na een nieuwe nederlaag. Net als het verlies thuis tegen Anderlecht kwam deze opnieuw hard aan. “Tot aan het eerste doelpunt krijgen we wel nog kansen. Er waren nog twee keer twee mogelijkheden via Skov Olsen en Igor Thiago. Maar die bal moet goed vallen en dat was bij Union wel het geval. Zij pompen de ballen en pakken wel de momenten en wij hebben ze niet benut. Dat is ongelooflijk zuur.”
Tot voor kort zag her er goed uit voor Blauw-Zwart, maar de laatste weken kennen de jongens van Ronny Deila toch wat tegenslagen. “Het is heel moeilijk om er de vinger op te leggen. Ik ga de clichés niet bovenhalen maar we moeten terug verder. Zondag wacht weer een moeilijke verplaatsing naar Genk.” Vanaken wil zeker niet het woord crisis in de mond nemen. “We moeten wel accepteren dat het niet goed gaat.” Tot slot weet de Brugse kapitein wel hoe ze er uit moeten geraken. “We moeten dit match per match doen en vooral als groep”, besloot de captain van Blauw-Zwart. (WD)

Ronny Deila: “Heel grote teleurstelling”

Net als captain Vanaken was ook coach Deila uiteraard diep ontgoocheld na de bekeruitschakeling tegen Union. “Dit is een heel grote teleurstelling”, ging de coach van start. “Het is ongelooflijk dat we hier verliezen. We verliezen andermaal de wedstrijd in de ‘boxes’. Het spel was in evenwicht tot het moment dat zij scoorden. We hadden onze kansen, maar moesten die ook benutten. Zij scoren wel bij de mogelijkheid die ze krijgen. Zij scoorden eerst en ik ben wel ontgoocheld hoe we daarmee omgingen. De manier waarop we vervolgens helemaal op het einde dat tweede doelpunt incasseren, is eigenlijk onvergeeflijk. Iedereen is nu natuurlijk heel ontgoocheld. Het ontbrak ons vandaag opnieuw aan efficiëntie. Als je tegen Union speelt, weet je dat het een moeilijke en spannende wedstrijd wordt. In deze wedstrijden zijn er steeds heel veel intense duels en het spel is zeer direct. Wanneer je dan de kansen krijgt zoals wij vandaag, dan moet je die gewoon grijpen. Dat laten we jammer genoeg na en we pakken te makkelijk tegendoelpunten. Zo brengen we onszelf in de problemen en, zoals ik reeds zei, vond ik niet dat we er goed mee om gingen wanneer we die eerste goal tegen kregen. We reageerden niet op de manier om op zoek te gaan naar die gelijkmaker. Dat heb ik ook in de kleedkamer duidelijk gemaakt aan mijn groep. We zijn zeer teleurgesteld, want we wilden echt de bekerfinale bereiken en het doet pijn als je er zo close bij bent. ‘Crisis’ is een groot woord, maar we zijn vooral enorm ontgoocheld.” 
Er werd toch ook al vooruitgeblikt naar de komende wedstrijden. “Eerst en vooral moeten we nu strijden in de Jupiler Pro League met een moeilijke uitwedstrijd in Genk te beginnen. We moeten naar daar gaan om de zaken om te doen keren en opnieuw aan te knopen met een overwinning. Dat is nu het belangrijkste. Er is nog veel om voor te strijden, zowel in de competitie als in de UEFA Conference League. Er is dus nog veel om voor te spelen in het resterende seizoen”, besloot de coach strijdvaardig. (TM)Source link

Leave a Comment