Regi gaat trouwen: de bodem van het realityvat moet nu echt wel bereikt zijn


REGI GAAT TROUWEN – LIVE

VTM2 en daarna nog op VTM Go

Beeld het u even in: prins William stapt Westminster Abbey binnen. Hij draagt zijn traditionele Irish Guards-uniform. De aartsbisschop van Canterbury, die de ceremonie leidt, wenkt hem discreet. William neemt plaats naast de minzaam glimlachende Kate Middleton, en geeft haar een por. “Amai, al zo veel volk!”, roept de prins uit. “Is het hier dat ik moet staan? Warm hé, zeg! En ge ziet er zo goed uit, schatje!”

Toen VTM aankondigde dat het in het voorjaar Regi gaat trouwen zou uitzenden, zinspeelde de zender al meteen op koninklijke allures. Tenslotte was het eerste huwelijk van de Limburgse dj en producer, met Elke Vanelderen in 2012, de eerste niet-adellijke trouwerij die live uitgezonden werd op nationale televisie. Penxtens nieuwe huwelijk met logopediste Kristel Hubeny werd vandaag de tweede. Maar terwijl koninklijke trouwfeesten tot in de puntjes voorbereid zijn en bol staan van symboliek, viel Penxten vooral in het eerste deel van de uitzending van de ene verbazing in de andere. De wedding planners van dienst waren er weer niet in geslaagd de verfrommelde badhanddoeken op de achtergrond op te ruimen voor er trouwfoto’s gemaakt werden, en toen Penxten aan de regie vroeg of hij zijn speldmicro aan moest houden voor de trouwfoto’s, was het korte antwoord “ja”– zo was meteen duidelijk wie de teugels in handen had.

Nochtans was het huwelijk van Penxten en Hubeny geen vrijblijvende bedoening: het paar had voor de ceremonie 120 gasten overgevlogen naar het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. VTM2 trok dinsdag 3,5 uur uit om de hele zwik te livestreamen. Qmusic-dj Tom De Cock en voormalig K3-lid Karen Damen mochten de uitzending aan elkaar praten. De Cock deed dat door bij elke interventie te zeggen dat hij ernaar uitkeek om in de wijn te vliegen. Damen deed dat zowaar door af en toe een pertinente vraag te stellen. “Regi weet dat hij mij altijd mag bellen, dag en nacht, ik sta voor hem klaar”, zei Peter Van Eyck, al veertien jaar Regi’s getuige en tourmanager. Of dat andersom ook zo is, wou Damen weten. “Dan zou hij eerst zijn telefoon moeten opnemen”, zei Van Eyck. Ook De Cock was bij de pinken, toen de cateraar uitgebreid uitlegde volgens welk proces het vlees bij het buffet gedroogd was. “Over droog gesproken: weet iemand waar de toog is?”

Winterbeelden

Bijwijlen had Regi gaat trouwen veel weg van een XL-sketch uit In de gloria. Tijdens de receptie en voor de ceremonie zagen we langgerekte sfeershots van de genodigden. Het was alsof we naar Winterbeelden aan het kijken waren, maar in plaats van grazende koeien in de Zwitserse Alpen zagen we nu dj Wout nippen van een champagnecoupe.

Voor iets wat nog maar van ver leek op actie was het wachten op de huwelijksgeloften. De ceremoniemeester citeerde uitgebreid Nelson Mandela, Albert Camus en Alain de Botton, Regi kon zijn geluk niet op dat hij “als simpele jongen uit Heusden-Zolder de graafste boem van Genk had kunnen strikken”, maar het was Hubeny die met de mooiste toets kwam: “Ik ben niet bang dat onze liefde niet zal blijven duren, enkel dat we ze niet in de komende 50 jaar zullen kunnen doen passen.”

Op dat ene moment na verdween de zendtijd in het grote niets. Voor de duidelijkheid: er lijkt geen enkele reden om te twijfelen aan de toewijding van het bruidspaar. Alleen kunnen we met de beste wil van de wereld niet bevroeden wat de tv-kijkende Vlaming zou kunnen hebben aan Tom De Cock die het huwelijksmenu (iets met lam en hummus) voorlas, of aan Damen die beschreef hoe mooi de locatie was. Voor het geld had Regi de docuserie alvast niet gedaan, zei hij vooraf in Het Laatste Nieuws. Dat is bijna zonde: met de huidige prijzen van trouwzalen en cateraars leek dat nog de beste verklaring voor deze onderneming.

Het maakt van Regi gaat trouwen zowat het meest zinloze egodocument op de Vlaamse televisie sinds Ruben Van Gucht een helikopter en twee commentatoren inschakelde om zijn twaalf uur durende rit langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen te verslaan. Het slot van de marathonuitzending – vanavond toont VTM2 nog onder meer de openingsdans – laten we dan ook liever aan ons voorbijgaan. Laat ons het eerder houden bij enkele huwelijkswensen. Het kersverse bruidspaar, dat zich straks ontfermt over drie pluskinderen die wijselijk uit de schijnwerpers werden gehouden, wensen we oprecht huwelijksgeluk. En aan de VTM-programmadirecteur die het een goed idee vond om hier zoveel zendtijd aan te wijden, wensen we een integrale herbekijksessie toe. Een passender straf kunnen we ons niet inbeelden.Source link

Leave a Comment