Sanne Cant is blij dat het Belgische team zijn steentje heeft kunnen bijdragen


De Belgische rensters in de achtergrond waren niet op de hoogte van het wedstrijdverloop. “We wisten van niets”, legde Cant uit. “Pas aan de aankomst kregen we te horen dat Lotte gewonnen had en de wereldtitel mee naar België ging. Het was heel emotioneel. Het is heel mooi om dit mee te maken.”

Sanne Cant en de rest van de Belgische ploeg verzetten onderweg veel werk voor Kopecky. Dat stemde de 32-jarige Antwerpse erg tevreden. “Van tevoren werd de vraag gesteld of we Lotte als team wel zouden kunnen helpen. We hebben vandaag bewezen dat dat wel het geval was. Ze kon redelijk lang op ons rekenen. De andere landen keken onderweg heel erg naar ons. Wij hadden de topfavoriete in onze rangen. We hebben de afgelopen dagen gezien hoe moeilijk het hier is om situaties recht te zetten. Dan is het leuk dat je als team de kopvrouw kan helpen.”

Cant veroverde zelf drie wereldtitels in het veld. “Ik kan me een klein beetje inbeelden wat ze meemaakt”, lachte ze. “Ze verdient dit echt. Ik hoop voor Lotte dat ze hier van kan genieten nu. Deze avond in haar bed zal het misschien pas echt binnenkomen. Ze heeft het al een lange periode heel druk. Dan geniet je soms te weinig. Dat weet ik uit ervaring. Je beseft soms pas hoe mooi het is als je je eerste wedstrijd rijdt in die regenboogtrui.”Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Source link

Leave a Comment