Speelschema zaterdagavond op UK Open Darts 2024 met onder meer Van Veen, Van den Bergh, Littler en Humphries


De zestien overgebleven spelers op de UK Open Darts 2024 gaan zaterdagavond proberen om een plekje te bemachtigen voor de finaledag van het major-toernooi in Minehead.

Gian van Veen is de laatste overgebleven Nederlander op de UK Open. De darter uit Poederoijen begon het toernooi met een 6-3 overwinning op John Henderson, waarna hij ook Florian Hempel (10-7) en Graham Usher (10-7) de baas was. Van Veen gaat het nu opnemen tegen Damon Heta, die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Simon Whitlock en Nathan Aspinall.

Volg de UK Open Darts 2024 via onze LIVE SCORE!

Dimitri van den Bergh moest de Belgische eer zien hoog te houden. Na overwinningen op Brendan Dolan (10-8) en Vincent van der Voort (10-6) is Jonny Clayton de volgende opponent. De Welshman rekende af met Tim Wolters (10-9) en Ross Smith (10-8).

De loting voor de achtste finales leverde een topaffiche op tussen Peter Wright en Stephen Bunting. Wright was in de middagsessie verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelverdediger Andrew Gilding (10-1), terwijl Bunting vier matchdarts overleefde tegen Kevin Doets.

Tienersensatie Luke Littler vervolgt zijn jacht op een eerste PDC-major tegen Dave Chisnall, terwijl de regerend wereldkampioen Luke Humphries de degens gaat kruisen met Mervyn King.

Op de tweede baan worden de drie overige wedstrijden uit de achtste finales gespeeld. De razendsnelle Engelsman Ricky Evans gaat het daar opnemen tegen Luke Woodhouse, die Raymond van Barneveld en Michael Smith al naar huis wist te sturen.

Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson werd bij de loting gekoppeld aan Martin Lukeman, die in de middag oud-winnaar Danny Noppert uitschakelde. Verder gaat Rob Cross aanleggen tegen Keane Barry.

Speelschema UK Open Darts 2024

Zaterdag 2 maart

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

Zesde ronde

Hoofdpodium

Jonny Clayton v Dimitri van den Bergh

Luke Littler v Dave Chisnall

Mervyn King v Luke Humphries

Peter Wright v Stephen Bunting

Baan 2

Ricky Evans v Luke Woodhouse

Martin Lukeman v Gary Anderson

Damon Heta v Gian van Veen

Rob Cross v Keane BarrySource link

Leave a Comment