Sports Innovation League wil startups helpen die sportdeelname vergroten


Richten op jongere doelgroep

“Nederlandse Loterij is ooit opgericht door de sport, voor de sport. Met onze afdracht en als grootste supporter van TeamNL bewegen we nieuwe generaties om te gaan sporten. De Sports Innovation League geeft nu start-ups in de sportwereld een boost om innovatie te versnellen. Daarmee brengen we sport voor iedereen nog dichterbij en zetten we de volgende stap voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland”, aldus Maurice Meijer, Chief Technology Officer van Nederlandse Loterij.

Guido Davio, directeur breedtesport van NOC*NSF: “Het is geweldig dat innovatieve ideeën en enthousiaste ondernemers hiermee een extra impuls krijgen om sportdeelname te vergroten. Juist jongere groepen – die we graag willen bereiken – zijn gevoelig voor nieuwe concepten. Ik ben daarom blij met dit initiatief.”

Roy de Weerd, Strategic Partnerships Director van Rockstart: “Als sportliefhebber en mijn geloof in de kracht van sport om daarmee gemeenschappen te verenigen, zijn het team van Rockstart en ik zeer verheugd om samen met Nederlandse Loterij en NOC*NSF de Sports Innovation League te lanceren. Met hun expertise op het gebied van sport binnen Nederland, gecombineerd met Rockstarts toewijding aan het ondersteunen van doelgerichte startups streven wij ernaar de Nederlandse sportsector te transformeren. Onze missie is duidelijk: de sportparticipatie verhogen, de betrokkenheid vergroten en het plezier van sport versterken door middel van innovatieve oplossingen en geavanceerde technologie.”Source link

Leave a Comment