Taylor Swift voor het eerst op lijst van miljardairs


Volgens het blad zijn er 2781 miljardairs. Dat zijn er 141 meer dan vorig jaar. Samen zijn ze goed voor ongeveer 14 biljoen euro, een bedrag met 12 nullen!
De rijkste persoon ter wereld is de Franse Bernard Arnault, bekend van de mode-merken Louis Vuitton en Christian Dior. Op twee staat Elon Musk, de baas van onder andere Tesla, X en ruimtebedrijf Space-X. Jeff Bezos, van de online winkel Amazon, staat op drie.

Vrouwen

De meeste miljardairs komen uit de Verenigde Staten (813). Maar ook China doet het met 406 noteringen goed. Nederland telt 14 miljardairs. De rijkste Nederlander is Charlene de Carvalho-Heineken. Ze staat op plek 132 en is daarmee één van de rijkste vrouwen ter wereld. Op de lijst staan veel minder vrouwen dan mannen: maar 369 miljardairs zijn vrouw. De rijkste vrouw is Françoise Bettencourt-Meyers, van modemerk L’Oréal. Zij staat op de vijftiende plek in de lijst.

Nieuw

Op de lijst staan dit jaar 265 nieuwkomers. De opvallendste is misschien wel Taylor Swift. Zij staat op plek 2545 maar is wel de eerste artiest ooit die miljardair is geworden met alleen haar nummers en optredens. 

Een andere kersverse miljardair is basketbal-legende en zakenman Magic Johnson. 

Ook de Franse modeontwerper Christian Louboutin is een nieuwkomer. Hij werd bekend met zijn dure schoenen met rode zolen.Source link

Leave a Comment