Teleurgestelde Fernando Alonso is het niet eens met bestraffing: “Dit was hard maar fair racen” – F1journaal.be


Na afloop van de GP van Australië kreeg Fernando Alonso een bestraffing voor het veroorzaken van de crash van George Russell. Alonso was het duidelijk niet eens met die straf.

Volgens de stewards remde Alonso veel vroeger dan gebruikelijk en deed hij daarmee een gevaarlijk manoeuvre waardoor George Russell bij het ingaan van een bocht plots moest remmen. Alonso kreeg van de stewards een ‘drive-through penalty’ die werd omgezet in een tijdstraf van twintig seconden. Alonso verloor daardoor twee plaatsen maar de tweevoudig F1-kampioen is het niet eens met de staf die hij kreeg.

“George kwal snel dichterbij, ik wist dat hij aan het komen was,” aldus Alonso. “Vervolgens zat hij gedurende vijf of zes ronden in de DRS-zone, ik reed dan ook enkele kwalificatierondjes om voorop te blijven.”

“Ik probeerde mijn exit-snelheid bij het uitkomen van bocht 6 te maximaliseren om me tegenover hem te verdedigen. Dat is wat eender welke racepiloot zou doen, ik had niet het gevoel dat het gevaarlijk was.”

“Het is teleurstellend om van de stewards een straf te krijg voor iets dat hard maar fair racen was. Ik ben echter blij dat George oké is. Het was geen mooi beeld om zijn wagen zo in het midden van de baan te zien.”Source link

Leave a Comment