Tom Pidcock grapt voor Omloop Het Nieuwsblad: “Warm welkom in België goedmaker voor het werk”


vrijdag 23 februari 2024 om 11:36

Tom Pidcock rijdt dit gehele voorjaar geen enkele kasseiklassieker, behalve Omloop Het Nieuwsblad. De 24-jarige Britse kopman van INEOS Grenadiers gebruikt de WorldTour-klassieker in het Openingsweekend als voorbereiding op zijn lievelingskoers. In Strade Bianche is hij volgende week titelverdediger. “Omloop is altijd zwaar”, zegt Pidders.

Toch kijkt de kleine Brit uit naar de Vlaamse seizoensopener. “Dit soort koersen vergen heel andere kwaliteiten dan andere wegwedstrijden en de eerste daarvan is altijd een schok. Maar ik bevind me absoluut in een goede positie, ik ben sterk en fit en kijk ernaar uit om dat zaterdag tijdens Omloop Het Nieuwsblad te laten zien.”

Donderdag verkende Pidcock samen met zijn ploegmaats het parcours. “Maar veel voegt dat niet toe”, vindt de Brit. “Het is niet zo dat ik mezelf elke kassei kan herinneren zaterdag, maar het is altijd leuk om mezelf weer bekend te maken met de wegen en de flow. Wat dat betreft heeft het wel iets weg van een tijdrit.”

INEOS Grenadiers in een druilerig Vlaams landschap, met Pidcock als derde – foto: Cor Vos

De jonge Brit had duidelijk zijn lolbroek aangetrokken. “Je bent niet constant afhankelijk van de ploegleider die heel de tijd in je oor roept. Daarnaast is België de laatste jaren uitgegroeid tot mijn tweede thuis. Ik krijg altijd een warm welkom en veel support vanuit de fans. Dat is heel leuk en een goedmaker voor het weer”, lacht Pidcock.Source link

Leave a Comment