Torenhoog budget én gefilmd in grootste ledstudio ter wereld: Netflix wil scoren met remake van “Avatar: the last airbender”


Ook de set waar de nieuwe Avatar-reeks opgenomen werd, spreekt tot de verbeelding. Netflix gebruikte de grootste ledstudio ter wereld, gelegen in Vancouver, om de liveactionverfilming van de populaire animatieserie mogelijk te kunnen maken.

Onze collega’s van de Nederlandse nieuwszender NRC konden een bezoek brengen aan de opnames in de hoogtechnologische filmomgeving. ” The Volume, zoals de 310 graden ronde studio genoemd wordt, beslaat in totaal 2.200 vierkante meter met 2.500 ledpanelen en nog eens 760 stuks daarvan tegen het plafond”, schrijven ze.

Steeds vaker vervangen studio’s als The Volume het traditionele groene scherm (of green screen). “Dergelijke sets werden ook gebruikt voor series als “The Mandalorian” en “House of The Dragon” en “Our Flag Means Death”. Decors en landschappen kunnen in The Volume meteen op de panelen weergegeven worden, zodat de camera die direct als achtergrond opneemt.”Source link

Leave a Comment