Trainer Van ‘t Schip tevreden over gedisciplineerd Ajax


Trainer John van ‘t Schip is tevreden over het spel van Ajax in het thuisduel met FC Utrecht (2-0). “De jongens hebben zeer gedisciplineerd gespeeld”, zei hij. “Ik heb ze de complimenten gegeven over hoe ze het hebben uitgevoerd.”

Ajax miste de geblesseerde Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Van ‘t Schip koos daarom voor een systeem met vijf verdedigers, net als een week eerder tegen AZ. De club uit Amsterdam bleef voor het eerst sinds 25 november zonder tegentreffer.

Brian Brobbey was de grote man bij Ajax, met een doelpunt en assist op de 2-0 van Kenneth Taylor. Maar Van ‘t Schip was ook zeer tevreden over Ahmetcan Kaplan, die voor het eerst aan de aftrap verscheen. Ajax nam hem in de zomer van 2022 voor ruim 9 miljoen euro over van Trabzonspor. Kaplan liep echter al snel een zware knieblessure op.

“Hij was rustig aan de bal, met overzicht op links en rechts”, zei Van ‘t Schip. “Hij was ook stug in de duels met Lammers, die geen makkelijke middag had. Het is mooi om te zien dat hij terug is na zo’n zware blessure. We hebben er een speler bij.”

Bron: ANPSource link

Leave a Comment