Turkse fabriek stopt centen in Lommel


Ciner Glass, het bedrijf dat in Lommel een fabriek zal bouwen die tegen 2025 operationeel moet zijn, engageert zich als sponsor van voetbalclub Lommel SK. Bedoeling is onder meer om mensen warm te maken voor de vacatures in de glasfabriek, aangezien er meer dan 1.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen bijkomen.

Ciner Glass is een wereldwijd glasproductiebedrijf dat in 2025 een nieuwe productiesite in gebruik neemt ​ op het Kristalpark III in Lommel. De investering is goed voor 550 nieuwe jobs en nog eens 500 indirecte.

Ciner Glass wil meteen een goede indruk maken in Lommel. “We hechten veel waarde aan sociale verantwoordelijkheid en streven ernaar om positieve veranderingen teweeg te brengen in de gemeenschappen waarmee we verbonden zijn”, zegt Yener Ciner. “Lokale verankering in de regio is voor ons bedrijf dan ook een belangrijke prioriteit. De samenwerking met Lommel SK is daarbij de eerste grote stap in die verankering.” Ciner Glass zal tot op het einde van het seizoen op de achterkant van de voetbalshirts prijken en via fixed- en LED-boarding de verdere merkherkenbaarheid versterken. Ook voor het seizoen 2024-2025 heeft het bedrijf reeds een sterk engagement uitgesproken om samen met de club te groeien.

Lennert Lodewijks, Commercial Manager van Lommel SK, is content met de nieuwe sponsor: “Elke supporter of sympathisant van de club kent wel iemand die ooit in de Lommelse glasindustrie heeft gewerkt. We zijn dan ook blij dat we Ciner Glass kunnen helpen in het vergroten van hun merkherkenbaarheid in onze regio én dat we kandidaat-werknemers via onze kanalen kunnen triggeren voor de nieuwe werkgever.”Source link

Leave a Comment