Union ontmoet Fenerbahçe en Batshuayi, Ronny Deila trekt met Club naar Noorwegen in 1/8e finales


Alweer een mooie affiche in het vooruitzicht. Union mag zich na zijn stunt in Frankfurt opmaken voor de Turkse topclub Fenerbahçe. De Brusselaars zullen Rode Duivel Michy Batshuayi moeten afstoppen. Ronny Deila kijkt op zijn beurt uit naar de trip richting Noorwegen. Blauw-zwart treft Molde in de 1/8e finales van de Conference League.

Club Brugge had 2023 afgesloten met vlotte groepswinst in de Conference League. Blauw-zwart mikt hoog in de derde Europese beker en hoopte vrijdag dan ook een gunstige tegenstander te krijgen bij de loting in Nyon.

Zo geschiedde ook: Club treft in de achtste finales Molde FK. De Noren werden derde in een Europa League-poule met Leverkusen, Qarabag en Häcken en plaatsten zich in de Conference League-play-offs ten koste van Legia Warschau. Club-coach Ronny Deila wacht zo een terugkeer naar zijn thuisland.

 

Meteen daarna was het de beurt aan Union. Na de Europese stunt tegen Eintracht Frankfurt mag de Belgische competitieleider zich opnieuw opmaken voor een grote naam.

 

Union treft Fenerbahçe, de ploeg van Rode Duivel Michy Batshuayi. “Fener” won zijn poule in de Conference League, voor Loedogorets, Nordsjaelland en Trnava. In de Turkse competitie staat het tweede achter leider en stadsrivaal Galatasaray.

 

Verder viel er nog één opvallende affiche te noteren. Ajax, dat zich gisteren met veel geluk wist te plaatsen tegen Bodø/Glimt, komt uit tegen Aston Villa. De club van Youri Tielemans is dit seizoen een revelatie in de Premier League en staat er voorlopig vierde.

 

De heenwedstrijden worden afgewerkt op donderdag 7 maart. De returns vinden een week later plaats op 14 maart.Source link

Leave a Comment