Veel vragen na vondst van lichaamsresten van Franse peuter Emile


De Gendarmerie Nationale zal volgens het parket van Aix-en-Provence “aanvullend onderzoek doen naar het geografische gebied waar de resten van Emile teruggevonden zijn.” Niet alleen de vindplaats zelf, maar ook de positie van de botten op het moment van hun vondst zijn daarbij van belang.

En ook de resten zelf zullen grondig geanalyseerd worden, op zoek naar eventuele sporen. Dat gebeurt door het Crimineel Onderzoeksinstituut van de Gendarmerie Nationale in Pontoise, in de buurt van Parijs. “Misschien vinden we elementen die ons in staat zullen stellen het onderzoek te sturen, bepaalde deuren te sluiten en andere te openen”, zegt Marie-Laure Pezant.

Net donderdag vond in Haut-Vernet voor het eerst een mise-en-situation plaats, een soort rollenspel. Daarbij werden 17 mensen opgeroepen, inclusief alle aanwezigen op de dag van Emiles verdwijning. Op die manier wilden de speurders de daden van alle aanwezigen in de laatste momenten voor de verdwijning gedetailleerd vastleggen. Over deze reconstructie werden nadien geen details vrijgegeven.  Source link

Leave a Comment