Veerle Baetens en dochter Billie (14) samen op de filmset naast Zwangere Guy: “Ik heb haar altijd uit de media gehouden, maar ze doet het zo goed”


Loeiharde bassen schalden dinsdag door de Monty op Het Zuid. Het cultuurhuis werd ingepalmd voor opnames van Come Back, de eerste langspeelfilm van de Antwerpse broers Jan en Raf Roosen. Hoofdrolspelers Gorik ‘Zwangere Guy’ van Oudheusden (35), Veerle Baetens (45) en haar dochter Billie Vlegels (14) wagen zich in de wereld van de techno.

Allebei de haren achteruitgekamd met te veel gel: qua look zijn Veerle Baetens en Gorik van Oudheusden al goed op elkaar afgestemd. “Trekt op niks”, zegt Gorik over zijn nieuwe coupe. “Zo veel mensen dromen van krulletjes en dan kammen ze de mijne eruit. Ik hoor van iedereen dat ik op Eddy Stoefs van Matroesjka’s lijk! Alles voor de kunst, hè.” De gladde haren moeten van de Brusselse rapper een meer geloofwaardige (gewezen) techno-dj maken. Zijn personage Dominiek stond jarenlang met zijn toenmalige geliefde Naomi, gespeeld door Baetens, achter de draaitafels. Hun dochter Ava wordt als jonge tiener in het nachtleven gegooid wanneer haar moeder een internationale comeback wil maken.

Baetens en Van Oudheusden op de filmset in de Monty.© Maarten De Bouw

Billie Vlegels, de dochter van Veerle Baetens, zal als Ava voor het eerst op het witte doek te zien zijn. De gevierde actrice is behoedzaam maar trots. “Ik ben heel beschermend. Ik heb haar al die tijd uit de media gehouden, maar ondertussen is ze al 14. Het feit dat ik zelf meespeel, helpt wel. En ze doet het zo goed. Ze heeft een goeie naturel.”

Billie deed ook al auditie voor de film Het Smelt, die in oktober uitkomt. Baetens regisseerde de verfilming van het boek van Lize Spit. “Het was nooit mijn bedoeling om Billie de hoofdrol te geven. Ze kreeg wel een rolletje, maar die scène werd net geknipt. Maar het is wel dankzij die ervaring dat het castingbureau haar opmerkte voor deze film. Ik denk zelfs dat ze eerst Billie in gedachten hadden en dan pas bedachten dat het leuk zou zijn om de combinatie met mij te maken.”

Billie, dochter van Veerle Baetens, op de set.© Robin Fasseur

De broers Roosen namen “een berekend risico” door twee onervaren acteurs een hoofdrol te geven in hun eerste langspeler. “We houden van atypische castings. Bovendien krijg je een heel grote naturel als je mensen cast die dicht bij het personage liggen. Gorik is een artiest, net als Dominiek. En hij acteert heel goed in zijn videoclips.” De broers trokken twee jaar geleden naar Brussel met een onaf scenario en kregen na het eerste gesprek al een ja van de onervaren rapper. “Vorige zomer al zijn we beginnen repeteren met Gorik en Billie. We werkten eerst aan het spelplezier, zonder focus op de scènes. De eerste opnamedag stond hij er nog met een goede portie zenuwen, maar we zien Gorik elke dag groeien. Hij straalt echt.”

De opnames van Come Back lopen nog tot eind september. Er wordt gefilmd op verschillende locaties in Antwerpen en Brussel. In de koekenstad staan Club Vaag en Lima nog op de planning. De film komt in 2024 in de bioscoop.Source link

Leave a Comment