VIDEO. Jude Bellingham denkt Real Madrid winnende treffer te schenken in blessuretijd, maar… ref had net afgefloten: Engelse vedette uitgesloten in tumult


© AP

Real Madrid heeft in de Spaanse voetbalcompetitie voor de tweede keer op rij punten laten liggen in een uitwedstrijd. Na de 1-1 bij Rayo Vallecano kwam het elftal van trainer Carlo Ancelotti nu niet verder dan een gelijkspel (2-2) tegen Valencia.

In de eerste helft leek de tweede nederlaag van Real van dit seizoen zelfs aanstaande. Aanvaller Hugo Duro werkte de bal in de 27e minuut, na een mislukte harde voorzet, met zijn hoofd in het doel. Drie minuten later verdubbelde de van Club Brugge gehuurde Roman Yaremchuk de voorsprong voor de thuisploeg. De Oekraïner profiteerde van een mislukte terugspeelbal van Dani Carvajal (2-0).

Real kwam diep in blessuretijd van de eerste helft terug. Vinícius Júnior tikte de bal, na een voorzet vanaf rechts, voor een leeg doel binnen. De Braziliaan nam in de 78e minuut ook de gelijkmaker voor zijn rekening. Dit keer kopte hij van dichtbij raak. Vinícius Júnior nam daarmee revanche voor vorig seizoen, toen hij in de uitwedstrijd tegen Valencia racistisch werd bejegend door supporters.

Diep in de blessuretijd leek Real de zege alsnog naar zich toe te trekken. De Koninklijke wist ook het derde doelpunt te maken, maar de scheidsrechter had net bij de beslissende voorzet afgefloten. Geen doelpunt dus. Iets wat ze bij Real allerminst konden smaken. De woede was dan ook enorm. Bellingham kreeg in dat tumult nog een rode kaart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Real Madrid leidt na 27 wedstrijden met 66 punten in La Liga. Girona (59 punten) en FC Barcelona (57 punten) kunnen zondag van het puntenverlies van de koploper profiteren.Source link

Leave a Comment