Voormalige woning Freddie Mercury te koop
Voor €35 miljoen word je de nieuwe eigenaar

In een zet die zowel fans als vastgoedenthousiastelingen heeft geïntrigeerd, staat Garden Lodge, het iconische Londense huis van de legendarische Queen-frontman Freddie Mercury, nu te koop voor €35 miljoen.

Behouden sinds Mercury’s overlijden in 1991 door zijn naaste vriend en enige erfgenaam, biedt de woning, gelegen in de wijk Kensington in Londen, een kijkje in het leven en de artistieke visie van een van de meest geliefde figuren in de muziek. Beheerd door het Britse bureau Knight Frank, presenteert de verkoop van Garden Lodge een zeldzame kans om een stukje rockgeschiedenis te bezitten.

Foto © Buurserstraat386 | Dreamstime.com

Geconstrueerd in het begin van de 20e eeuw, staat het neo-Georgische stijl herenhuis als een getuigenis van Mercury’s verfijnde smaak en eclectische stijl. Ontworpen door architect en decorateur Robin Moore Ede onder leiding van Mercury, blijft de residentie vrijwel onveranderd sinds de dag van zijn dood, waardoor het zijn tijdloze aantrekkingskracht en historische belang behoudt.


Foto’s: Knight Frank.

Met zijn pittoreske omgeving, inclusief weelderige tuinen versierd met majestueuze magnoliabomen, ademt het pand een sfeer van rust en verfijning uit. Met een dubbelhoog woonkamer, een gezellige bar, een goed gevulde bibliotheek en een speciale muziekruimte, weerspiegelt Garden Lodge Mercury’s levendige persoonlijkheid en passie voor kunst. Het atelier van de kunstenaar, met panoramisch uitzicht op de groene tuin, herbergt de zeer piano waarop hij het iconische volkslied “Bohemian Rhapsody” componeerde.

Bron: www.knightfrank.com

Publicatiedatum:Source link

Leave a Comment