Walter Grootaers (68) kreeg diagnose van leverkanker, De Kreuners stoppen “even” met optreden: “Het herstel kan nog maanden duren”


De Kreuners stoppen “voor even” met optreden, omwille van de gezondheidsproblemen van zanger Walter Grootaers. Net voor de zomer kreeg de 68-jarige Grootaers de diagnose van leverkanker. Hij ging meteen, en met succes, in behandeling, maar “de impact van de behandeling op zijn stem is groot en dwingt hem voorlopig het rempedaal in te duwen met De Kreuners”, laat de groep weten. “Het herstel kan nog een aantal maanden duren”, klinkt het.

Voor de televisie-opdrachten van Grootaers is er geen probleem: daaraan werkt de zanger en presentator dit najaar verder. Begin volgend jaar hoopt de band zicht te krijgen op de verdere planning.

De frontman bedankt in een kort statement “familie, vrienden en fans voor de vele blijken van medeleven, en dankt de medische staf voor alle steun en goede zorgen”. Hij voegt er nog aan toe dat het “ten zeerste geapprecieerd” wordt als hij in alle rust aan zijn herstel kan werken.

De Kreuners werden opgericht in 1978. Hun grootste hits zijn, onder meer, ‘Ik wil je’, ‘Verliefd op Chris Lomme’ en ‘Zij Heeft Stijl’. In 2012 werd een punt gezet achter de groep, maar eind 2017 werd een comeback bekendgemaakt. Behalve Grootaers maken ook Eric Wauters, Jan Van Eyken, Ben Crabbé, en Axl Peleman deel uit van de groep.Source link

Leave a Comment