Hooverphonic – Fake is the New Dope


Hooverphonic’s nieuwste album ‘Fake is the New Dope’, dat op 24 maart het licht zag, markeert een nieuwe mijlpaal in de rijke geschiedenis van deze Belgische muzikale krachtpatsers. Sinds hun opkomst in 1995 heeft Hooverphonic een onmiskenbare stempel gedrukt op de wereldwijde muziekscene, en met dit nieuwste werk laten ze zien dat ze nog steeds relevant en invloedrijk zijn.

Gedurende de jaren heeft Hooverphonic zich onderscheiden door hun vermogen om te experimenteren met geluid en genres, terwijl ze toch trouw blijven aan hun kenmerkende stijl. Op ‘Fake is the New Dope’ is dit niet anders. Het album is doordrenkt van dat typische Hooverphonic-geluid dat fans zo goed kennen en waarderen, maar het toont ook een verfrissende evolutie in hun muzikale aanpak, waardoor het album wat donkerder en introverter klinkt.

Een van de hoogtepunten van het album is ongetwijfeld de productie, die zoals gewoonlijk van topkwaliteit is. Alex Callier, de drijvende kracht achter Hooverphonic, schittert hier met zijn beheersing van het geluid en zijn vermogen om een sfeer te creëren die zowel meeslepend als intrigerend is. Tracks als ‘And then I Find You’ getuigen van deze productiekwaliteit, waarbij de betoverende melodieën en gelaagde arrangementen een betoverend geheel vormen dat doet denken aan iconen als Madonna en Kylie Minogue.

Maar het zijn niet alleen de productie en het geluid die dit album zo boeiend maken. De nummers zelf zijn sterk en meeslepend, met Geike Arnaert die met haar kenmerkende stem de luisteraar meeneemt op een emotionele reis. Elk nummer op ‘Fake is the New Dope’ is doordrenkt van haar typerende dictie en interpretatie , waardoor het album een blijvende indruk achterlaat lang nadat de laatste noot is weggestorven.

Nummers als ‘A Guiding star at Night’ en ‘Heatwave’ zijn perfecte voorbeelden van Hooverphonic’s vermogen om te experimenteren met verschillende geluiden en stijlen, terwijl ze toch trouw blijven aan hun roots in triphop en elektronische muziek. Deze nummers nodigen de luisteraar uit om te dansen, te dromen en zich te verliezen in de betoverende wereld van Hooverphonic.

Met ‘Fake is the New Dope’ bewijst Hooverphonic eens te meer waarom ze een van de meest gerespecteerde en invloedrijke bands uit België zijn. Dit album is een eerbetoon aan hun lange en succesvolle carrière, en een belofte van nog veel meer moois in de toekomst. Met zijn meeslepende melodieën, gelaagde arrangementen en diepgaande teksten verdient ‘Fake is the New Dope’ zonder twijfel een solide 8 uit 10. Hooverphonic blijft een leidende ster in de hedendaagse muziekscene, en dit album is daar het levende bewijs van. (8/10) (Hooverphonic CBVA)Source link

Leave a Comment